Bancpost a realizat 25,2 milioane de lei profit net în T1 2015

Moise Norelmai 21, 20153min3180
George-Georgakopoulos

Bancpost a înregistrat în primul trimestru din 2015 un profit net de 25,2 milioane lei. Astfel, pe fondul creșterii veniturilor operaționale cu 7% față de primul trimestru al anului anterior, precum și datorită unei baze de costuri reajustată la sustenabilitatea pe termen lung a băncii, Bancpost și-a îmbunătățit rezultatul net înainte de provizioanele pentru credite neperformante cu 145%.
Exercițiul de management accelerat al creditelor neperformante (NPL) desfășurat în Trimestrul IV 2014 și de îmbunătățire a calității portofoliului de credite performante sunt vizibile în ambele segmente, retail și corporate. Ponderea NPL în total portofoliul a scăzut la 16,3%, comparativ cu 21% în Trimestrul I 2014.
În paralel, cheltuielile operaționale au scăzut cu 16%, comparativ cu Trimestrul I 2014, ca rezultat al redimensionării rețelei teritoriale, precum și a procesului de optimizare și eficientizare a operațiunilor centralei băncii, indicatorul costuri/venituri înregistrând o îmbunătățire cu 20%.
În prima parte a anului în curs, Bancpost a continuat să fie un jucător important atât pe piața activelor, cât și a pasivelor bancare, volumul creditelor și depozitelor menținându-se constant față de Trimestrul I 2014, ponderea credite/depozite rămânând subunitară, la un nivel confortabil de 84%. Banca și-a optimizat sursele de finanțare prin gestiunea activă a portofoliului de depozite retail, precum și prin atragerea unui volum ridicat de resurse de la Instituțiile Financiare Internaționale (BERD, IFC, BEI).
“Procesul de transformare implementat în cadrul Bancpost a adus rezultatele așteptate. Suntem încrezători că modelul de business orientat către client ne va pune într-o poziție foarte bună, banca urmând a avea un rol important în susținerea creșterii economiei românești. Principala prioritate a Bancpost rămâne susținerea clienților noștri”, a declarat George Georgakopoulos, CEO Bancpost.
Menținerea unei situații confortabile a lichidității precum și a gradului de adecvare a capitalului peste media sistemului bancar a reprezentat și continuă să reprezinte una dintre prioritățile managementului băncii. La sfârșitul Trimestrului I 2015, solvabilitatea băncii se situa la aproximativ 18%, nivel cu aproximativ 3 puncte procentuale peste media sistemului bancar și cu 8 puncte procentuale peste cerințele regulatorii.

Lasa un Comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Despre Noi

Piaţa Financiară radiografiază economia României, oferind analize complete şi premiază anual cele mai importante realizări în cadrul piețelor monitorizate.


CONTACT



Newsletter